Pozor na podvodné prodejce domén

V poslední době se mezi našimi klienty množí případy pokusů o podvodný prodej internetových domén. Jedná se o telefonickou nabídku, kdy podvodník (obvykle žena) varuje majitele domény (řekněme vasedomena.cz), že si někdo u nich právě snaží koupit stejnojmenné domény s jinými generickými koncovkami TLD – např. .com, .net., .eu atd. Podle propracovaného schematu vytvoří podvodník během telefonátu psychologický tlak vystavěný na bázi strachu z konkurence či z doménových spekulantů útočících na vaši firemní identitu přes shodná doménová jména. Pokud vás tím donutí k ústnímu souhlasu, následuje fakturace řádově předražených domén a jejich správy. Neplatnost faktury je bohužel sporná, pohledávku podvodná firma okamžitě postupuje další nastrčené firmě a soudní spory se táhnou léta.

Za žádných okolností nedávejte nikdy telefonický souhlas s nákupem domén stejně, jako byste si nikdy po telefonu nekoupili reklamní plochu na vašem náměstí jen proto, že vám neznámý volající řekne, že si ji jinak pronajme váš místní konkurent, aby vám tím škodil…

V případě jakýchkoliv pochybností nás neváhejte kontaktovat.

Firma se představuje jako “Registrace internetových domén”, jedná se nicméně už o několikátý název, který používají tíž podnikavci.

Odkaz na článek věnující se tomuto tématu: www.penize.cz

This entry was posted in blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.