Nejbezpečněji hledá Google

Srovnání poměru nebezpečných odkazů ve výsledcích vyhledávání u testovaných vyhledávačů. Zdroj: http://www.av-test.org/

Studie nezávislého německého institutu AV Test označila Google za nejbezpečnější vyhledávač. Oproti svým konkurentům generuje Google mezi výsledky vyhledávání až 10x méně škodlivých stránek. Překvapením testu je vyhledávač Bing, který nabízí svým uživatelům oproti vítěznému Google téměř pětinásobné množství nebezpečných odkazů.

Další část analýzy magdeburského institutu AV Test upozorňuje na trvalý a neustále zrychlující nárůst výskytu existujícího a aktivního malware (škodlivý software), kdy poslední březnové statistiky hovoří o více než 110 milionech škodlivých aplikací. Tento nárůst se samozřejmě promítá do výskytu škůdců napříč internetem.

Výskyt aktivního škodlivého software 04/12 - 03/13. Zdroj: http://www.av-test.org/

Výskyt aktivního škodlivého software 04/12 - 03/13. Zdroj: http://www.av-test.org/

Marcus Selinger uzavírá vyhodnocení testu konstatováním, že většina škodlivého kódu proniká do počítačů neaktualizovaným software. Snažte se proto mít svůj operační systém, prohlížeč včetně všech pluginů a rozšíření, čtečku pdf a přehrávače medií vždy aktuální. Jestli vás tento článek inspiroval k inspekci vlastních strojů, pak ve většině aplikací najdete možnost zkontrolovat aktualizace v hlavní nabídce. Pokud si nejste jisti, nebojte se ozvat – rádi vám pomůžeme.

Zdroje:

This entry was posted in blog, www and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.